top of page
boek
Met deze illustratie is alles begonnen
De eerste illustratie die ik maakte
Turn-out ik stond erbij en ik keer ernaar

Een graphic novel in de maak over mijn ervaring met kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag in de turnsport en de gevolgen ervan.

Ik maakte de illustratie in een periode waarin mijn leven op zijn kop stond. Ik tekende wat ik voelde op dat moment. Ik verbeeldde mijn verlangen naar rust en ruimte om alleen te kunnen.


Het illustreren hielp me, naast psychotherapie en lichaamsgerichte therapie, om alles wat er om me heen gebeurde, behapbaar te maken. Het te ordenen, het te begrijpen en weer tot rust te komen.

Ik liet de illustratie zien aan de mensen om me heen. Op die manier kon ik uitleggen hoe ik me voelde. Ik zag dat het hen raakte. Dat ze beter begrepen wat er in me om ging. Ik gaf beeld bij het verhaal wat ik ze vertelde. Ik bracht mijn verhaal tot leven.

Die ene illustratie heeft inmiddels geleid tot een stapel illustraties. Ik heb besloten om van die stapel illustraties een boek te maken. Een boek waarin ik mijn verhaal deel om het taboe rondom kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag te doorbreken..

Volg mijn instagram account en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom mijn boek.

bottom of page